Går det godt.

tirsdag den 18. december 2012

Hjemmesygeplejersker i Varde Kommune yder med stor succes førstehjælp..

Hjemmesygeplejersker i Varde Kommune yder med stor succes førstehjælp, til ambulancen når frem, og nu bliver forsøget udvidet.

Efter et års forsøg i Tistrup bliver ordningen i 2013 udvidet til Agerbækområdet.

-Vi har gode erfaringer fra den nordlige del af kommunen, så nu udbreder vi ordningen til endnu et område. Det er en ganske udmærket løsning, vi har lavet i samarbejde med regionen, siger formand for social- og sundhedsudvalget i Varde Kommune Erik Buhl (V).

I Tistrup rykker sygeplejerskerne i gennemsnit ud én til to gange om ugen. De er fremme seks minutter efter, alarmen er gået. Både i Tistrup- og Agerbækområdet går der i gennemsnit over et kvarter, før ambulancen når frem.

-Ordningen med hjemmesygeplejen er et supplement til ambulance og lægebil og giver stor tryghed i området, men det er ikke en erstatning for en ambulance. Vi arbejder stadig på at få regionen til at udvide ambulancedækningen, fastslår Erik Buhl (V).

I alt har regionens vagtcentral tilkaldt hjemmesygeplejerskerne 84 gange, siden forsøget i Varde Kommune begyndte i december 2011. Ofte til hjerteproblemer, åndenød, hjertestop og færdselsuheld. Der er fortsat tale om et forsøg, og det løber i et år.


Yderligere oplysninger hos:
Formand for social- og sundhedsudvalget Erik Buhl, tlf. 40174454

Med venlig hilsen
Anette AndersenKommunikationsmedarbejder/journalist

Ingen kommentarer:

Send en kommentar