Går det godt.

mandag den 1. april 2013

Tove Thomsen har dobbelt jubilæum den 1. april på Tistruplund..


Tistrup den 1-4-2013.

Den første april har Tove Thomsen 25 års jubilæum på TistrupLund, men hun faktisk 40 års jubilæum, fordi det er 40 år siden, hun startede første gang i de bygninger, der dengang hed ”De gamles hjem”.

Tove Thomsen er 59 år, de var 3 søskende, hendes bror døde af kræft for 15 år siden, men hun har sin storesøster i varde, hendes søskende og hende selv har altid stået hinanden meget tæt.
Tove og hendes mand har 3 børn og 5 børnebørn, joe, som hun siger, jeg synes jeg er privilegeret.

Hvorfor plejer..

Hun stammer fra Varde. I hendes hjem boede de også sammen med hendes mormor og når hun skulle have hjælp, så var det Tove, der trådte til og det kunne hun godt lide og når de så besøgte hendes fastere på plejehjem, ja, så var hun ikke i tvivl, hun skulle være plejer.

Hvordan startede det hele..

Hun startede sin karriere indenfor plejen som 16 årig på Sinesminde i Varde. I 1973 kom hun på De gamles hjem i Tistrup, der var hun til 1979. I 1979 startede hun på uddannelsen som sygehjælper og arbejdede på fødegangen på Varde Sygehus.

I 1988 kom hun så tilbage, til det der i dag hedder Tistruplund. I 1991 kom så det, man kaldte integreret pleje, det betyder, at man både var plejer på Tistruplund og plejer for dem, som havde brug for det i deres eget hjem. Integreret pleje kunne være en stor fordel for dem, der var nød til, at skulle flytte fra deres privat hjem, og til Tistruplund, de ville stadig have den samme plejer.

På et tidspunk havde Tove også vagt på Horne Plejehjem, det var meget lærerigt, for så så man hvordan de håndterede de forskellige arbejdsgange.

Da det blev til Varde kommune, lukkede man ned for det integreret pleje, og så skulle man vælge, om man ville være inde eller uden for Tistruplund. Tove valgte inde og arbejder i dag som aftenvagt, hvor hun er i det man kalder plejen og det er hun glad ved.
Tove synes selv, at hun har været god til at følge udviklingen, tilpasse sig nye ordner og er ikke tvivl om, at hun er kommet på den rette hylde.

Hun ser meget frem til, at skal ud på det nye plejehjem, det glæder hun sig til. Hun er glad for, at de alle skal flytte på en gang og at beboerne ikke er spredt rundt i kommunen. En af de ting hun synes, der er godt, ved det nye plejehjem, er at alle får et soveværelse og ikke skal sove i det samme rum, som de skal opholder sig i om dagen. Varmetemperaturen kan være lidt svær at styre, som de bor i dag, det bliver meget lettere i deres nye boliger, boligerne bliver på 75 m2 plus terrasse.

Hvis hun selv kan bestemme, så bliver hun på det nye Tistruplund, indtil hun selv skal pensioneres.


.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar