Går det godt.

torsdag den 24. november 2011

LAG Varde meddeler..

Resultatet af LAG Vardes 4. og sidste ansøgningsrunde i indeværende år:
Bestyrelsen havde i alt modtaget 20 ansøgninger, og der var søgt om i alt 3.395.072 kr.
10 ansøgere modtog afslag, og nedenstående 10 projekter blev indstillet til støtte:

  • Mobil Turist Informations System via QR tags.: 33.812 kr. Ansøger: I Ansager c/o Leo Christensen 2933 7440 kan kontaktes for yderligere oplysninger.
    Formålet med projektet er at styrke turismen i Ansager og omkring Kviesø samt udbrede kendskabet til turistmuligheder i hele Varde Kommune. Projektgruppen vil stille QR tags op ved indfaldsvejene, som en slags byport, og opstille tags på centrale pladser i byen. Informationerne skal omhandle både kultur, natur og generelle informationer der har relevans for turister og besøgende.
  • Bålhytte i Rousthøje: 50.000 kr. Rousthøje og Roust Beboerforening c/o Henrik Christensen 2099 9309 kan kontaktes.
    Beboerforeningen i Rousthøje og Roust ønsker at bygge en bålhytte, der vil gøre deres samlingssted mere attraktvi samt skabe bedre vilkår for aktiviteter og sociale relationer på egnen. Beboerforeningen afholder hvert år sommerfest med fællesspisning, Sct. Hans fest og andre aktiviteter på samlingspladsen. Det er et stort ønske fra borgerne at få etableret denne bålhytte og de medvirker via frivilligt arbejde.
  • Sceneoverdækning på Øse kunst, musik og teater Efterskole: 50.000 kr.( - taget ud af LAG Vardes ungepulje, der i 2011 var på 200.000 kr. Puljen var oprettet for at støtte ungeprojekter, af, med og for unge borgere i Varde Kommune).
    Den selevejende institution Øse kunst, musik og teater Efterskole ønsker at etablere en overdækningpå deres udendørs sceneareal. Der bliver jævnliogt atholdt udendørs arrangementer for børn, unge og voksne, såsom musikfestival, børnekulturfestival og Grundlovsfesten med kulturens stemme o.s.v. Men, det danske klima gør, at efterskolen har brug for at få overdækket scenen, så arrangementerne ikke skal regne væk. Michael Schweigler kan kontaktes på 7529 8505 for flere oplysninger om projektet.
  • Varde Ådal Lam - Distribution af Vadehavets fødevarer: 59.350 kr. blev der til projektet. Ansøger Torben Kousgaard kan kontaktes på 2345 4028.
    Projektet vil opbygge og tilbyde distributionsservice for alle led i kæden fra jord til bord af lokale Vadehavsfødevarer. Projektets målgrupper er primærproducenter, forarbejdningsvirksomheder, butikker og restauranter som laver, tibereder og/eller sælger lokalt producerede fødevarer af høj kvalitet fra Vadehavet. Hovedaktiviteten vil være at etablere et billigt, men velfungerende og fleksibelt distributionssytem, som vil tage højde for de mange forskellige behov den umage flok af interessenter har mht hyppighed af forsendelsesbehov, typen af fødevarer fra helt uforarbejdede råvarer til færdigvarer. Med en mobil køretrailer sikres både hurtighed, fleksibilitet, den nødvendige hygiejne og samtidig en billig tranasportform som især tilgodeser de typisk meget små transporter som projektets meget små virksomheder har behov for.
  • Dinnsens Skovpark - Skovprojekt i Alslev (fase 1): 75.000 kr. Kontaktperson: Alslev Sogns Borgerforening, Hans Danielsen 4091 5184.
    Alslev Sogns Borgerforening ønsker at tilføre Alslev by flere rekreative områder. Alslev by er ved Borgerforeningen blevet skænket et flot skovområde, tidligere pyntegrøntplantage, centralt ved skole og boldarealer, mellem parcelhuskvarterer. Der er nedsat en skovgruppe med bred præsentation af borgergrupper. 1. fase af det store projekt omhandler etablering af stisystem, grillhytte, udendørs møblement samt handicapvenligt toilethus.
  • Værelser til ferieudlejning hos Agervig Bed and Breakfast: 100.000 kr. Niels Jørn Nikolajsen kan kontaktes på 2163 1326.
    Agervig Bed and Breakfast ønsker at indrette 4 enkeltværelser , hver med eget bad, til udlejning for turister. Der er en stigende efterspørgsel efter enkeltværelser. Projektet henvender sig også til Vade Ås fiskere, der ofte ønsker overnatning i området. Projektet er tillige med til at dække behovet for overnattende gæster i fm. fester i Næsbjerghus.
  • Opførlse af skyttehus med tilhørende støjsluse og ny riffelbane i Ansager: 100.000 kr. Torben Svingholm 2922 8594 kan kontaktes for flere oplysninger.
    Ansager og Omegns Jagtforening ønsker at opføre et skyttehus med støjsluse og ny riffelbane i Ansager. Der er en meget markant mangel på træningsfaciliteter når det drejer sig om skydning med jagtriffel. Formålet med en riffelbane, er at tilbyde en kompelt træningsmulighed for jægere og sportsskytter.
  • Rekreativ shelterområde ved Tistrup og Omegns spejdercenter: 75.000 kr. (fra Ungepuljen). Henrik Svarre kan kontaktes på 2360 3090.
    Området ved Tistrup og Omegns Spejdercenter skal bl.a. bruges til de unge, som ikke er spejder. Projektet bidrager til at børn og unge får positive oplevelser i naturen og forhåbentligt på sigt får interesse for foreningslivet og lyst til at blive spejdere. På denne måde kan der skabes nogle gode og velfungerende rammer for de unge mennesker som har lyst til at komme lidt ud i naturen. Ansøger håber på sigt også at kunne tilbyde turister mulighed for overnatning i disse nye rammer og derved gøre området endnu mere attraktivt.
  • Glaspusteri i Nymindegab: 200.000 kr. Ansøger Søren Nissen kan kontaktes på 4050 1424.
    Formålet er at etablere et glaspusteri i ét af Nordeuropas mest populære turistområder ved den danske Vestkyst - Nymindegab. Projektet vil bidrage til udvikling af turismen i Nymindegab og være til synergi for såvel Museet, Gaf-prammene, Campingpladsen og kroen. Glaspusteriet giver i første omgang 2 arbejdspladser ved etableringen.
  • Butik og webshop med tøj, lingeri, smykker, makeup og hudpleje fremstillet i naturmateriale beliggende i det natur skønne turistområde ved Hennestrand i Ravmads' hus, Henneby: 50.000. . Berit Pedersen 2343 6573 kan kontaktes.
    Virksomheder, Energi og Velvære i Ravmads' hus har eksiksteret siden 2008 og indehaveren Berit Pedersen er uddannet bl.a. massør, idrætsskadeterapeut og kosmetolog. Udvidelsen af mikrovirksomheden vil få flere helårsturister til området, give større udbud af aktiviteter som arrangementer for turister, foreninger, private og firmaer, der igen vil medføre flere nye arbejdspladser.
Bestyrelsen besluttede endvidere 4 ansøgningsrunder i 2012, under forudsætning af at vedtagelsen af Finansloven for 2012 fastholder et landdistrikstbudget til de lokale aktionsgrupper. Første ansøgningsfrist er 31. januar, og disse ansøgninger behandles på bestyrelsesmødet 27. februar. Der er generalforsamling i LAG Varde 27. marts.
Med venlig hilsen
Hanne Jespersen
Lokalsamfundskonsulent og
LAG Koordinator

Ingen kommentarer:

Send en kommentar