Går det godt.

tirsdag den 18. juni 2013

42-årige Susanne Fast bliver chef for Brand & Redning i kommunen..


Med op mod 350 alarmer om året, er der nok at se til, men efter tre år som beredskabsinspektør kan udfordringen ikke tage pippet fra den nye beredskabschef.

Når 42-årige Susanne Fast mandag den 1. juli tiltræder som ny beredskabschef i Varde Kommune, er hun sikker på, at hun ikke bliver den yngste i landet af sin slags.
Forleden læste hun nemlig om en beredskabschef på blot 38 år, men det er en mand… Muligheden er der altså for, at hun er landets yngste kvinde i det job.
- I hvert fald blandt de yngste, vurderer hun selv.
Udfordringen tager dog på ingen måde pippet fra hende. De sidste tre år har hun været både indsatsleder og beredskabsinspektør med udgangspunkt fra lokaler på Bytoften 2, og med op mod 350 årlige alarmer i en af landets, arealmæssigt største kommuner, ved hun nok, hvad jobbet handler om.
- Navnet ”Brand & Redning” siger jo næsten det hele. Vi rykker ud, når det brænder, til trafikulykker, til oversvømmelser, når naturen går amok, til ulykkestilfælde og drukneulykker ved kommunens kyster og meget andet.
- Desuden ligger det store gasbehandlingsanlæg i kommunen. Det er områdets største, såkaldte risikovirksomhed, men heldigvis har jeg kun været der i forbindelse med øvelser…
- På alle områder har vi et tæt samarbejde med Falck, der stiller med såvel slukningskøretøjer som ambulancer, når det gælder, men det bliver så mig, der får det overordnede ansvar for blandt andet at forhandle kontrakterne med Falck - og for, at hverdagen hos ”Brand & Redning” fungerer optimalt, fortsætter Susanne Fast.
Hurtig udrykning
I Varde Kommune er der fem brandstationer, nemlig i Varde, Ølgod, Agerbæk, Oksbøl og Nørre Nebel – og når alarmen lyder, foreskriver reglerne, at hjælpen skal være fremme i løbet af 10 minutter i byområder, mens der er yderligere 10 minutter at løbe på i landdistrikterne.
- Brandbilerne skal være ude af i løbet af fem minutter. Det er hektisk, men det er uhyre sjældent, at der sker forsinkelser, fastslår den kommende beredskabschef.
Bytter job med ”den gamle”
Hun afløser i øvrigt Vagn Lund, der i stedet overtager Susanne Fasts hidtidige job som beredskabsinspektør. Der er - udover chefen selv - tre beredskabsinspektører samt en fuldmægtig i kontorerne på Bytoften. Heraf fungerer de tre som indsatsleder, og Susanne Fast er altså én af de tre.
- Og vi har et rigtigt godt og fasttømret samarbejde. Selvfølgelig er det et spring at hoppe fra at være kollega til at blive chef, men det tror jeg nu, vi alle tager med ophøjet ro. Hverdagen fungerer – og det skal den også. Det er trods alt menneskeliv og værdier, vi arbejder med, fastslår hun.
Privat bor Susanne Fast, der stammer fra Tistrup, med mand og børn i Varde by, og især ungerne synes, at mor har et fedt job…
-Men det er nu mest fordi, ”mor har en sej (brand)bil…”
FAKTA
Susanne Fast er oprindelig uddannet bygningskonstruktør, og har en fortid bag et kommunalt skrivebord som byggesagsbehandler. I 2009 fik hun mulighed for at skifte fag, og blev uddannet inden for redning og brandslukning. Siden 2010 har hun været ansat hos ”Brand og Redning” i Varde Kommune.
BILLEDTEKST:

Indsatslederbilen er sjældent parkeret mange sekunders hurtigløb fra dér, hvor Susanne Fast opholder sig. Når hun arbejder på kontoret, holder bilen lige ved bagindgangen, parat til hurtig udrykning – og den kan køre stærkt, hvis det skal være, fastslår hun.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar