Går det godt.

onsdag den 22. juni 2011

Tistrup Mejeri, ny produktion startede i dag..





Klik på billederne

Så kom dagen, hvor Tistrup Mejeri startede med at producere råmælksost.
Man har lavet et nyt lille mejeri inde på Tistrup Mejeri til den nye produktion, det vil sige, at mejeristerne kommer først ud igen, når processen er slut.
Der vil gå 36 uger, inden osten er klar til salg.

Forud for i dag er der gået 5 år, fortæller John Gynther fra Arla.
Efter 5 års forarbejde, analyser, undersøgelser og frem for alt - positivt tilsagn fra Fødevaremyndighederne - er alt nu klar til, at Tistrup Mejeri kan producere råmælksost. Tilladelsen, der har været afgørende for, at produktionen kan gå i gang, er på plads.
Fordelen ved råmælksost er, at osten bevarer vigtige smagsnuancer, som ellers vil gå tabt, når mælken pasteuriseres. Fremstillingen af råmælksost stiller derfor store krav til fødevaresikkerheden, for når mælken ikke pasteuriseres, er der en øget bakteriologisk risiko. De sidste år har Arla derfor arbejdet på, at udarbejde verdens - efter sigende - mest omfattende risikofaktoranalyse, et omfattende egenkontrolprogram, samt en detaljeret beskrivelse til Fødevarestyrelsen om, hvordan produktionen af råmælksost bliver indrettet og sikret.
Arlas råmælksost kommer fra gården Lykkebjerg i Sig, de har omkring 100 malkekøer, det vil betyde, at hvis al mælk fra Lykkebjerg vil gå til råmælksost, så vil det blive til 100 tons om året.
Kornly, ny standard for danske gourmeoste.
Osten er skabt af ildsjæle på Tistrup Mejeri. Osten er inspireret af den gamle opbevaringsmåde på landet, hvor man gemte osten i kornbunker, for dels at få osten til at holde sig og dels for at undgå musene. Det interessante er at rugkernerne absorberer fugten fra osten under dens skønhedssøvn. Det gør, at de naturlige skimmelkulturer fra kornet langsomt overføres til osten – danner naturskorper – og giver modning og dermed smagen sit helt eget særpræg. Modning i korn er en historisk dansk originalitet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar