Går det godt.

onsdag den 23. oktober 2013

DEN NYE BØRNEHAVE I TISTRUP - PLACERING..

Af Kjeld Slivsgaard

Som vi har kunnet læse i pressen er der bevilliget penge til en ny børnehave i Tistrup. Det er en god nyhed for Møllehuset og brugerne af den. Det er flot af vore lokale politikere, som har været med til at præge processen, så vi ender med at få en helt ny børnehave (evt. med vuggestue)

Der er blot en detalje som jeg ikke helt kan forholde mig til, og det er placeringen, som vil blive på skolens areal. Det er faktisk også alt andet lige underordnet hvad jeg mener, da jeg ikke har børn i børnehaven, og snart heller ikke vil have børn på Tistrup skole. Hvis der er økonomiske, faglige og saglige argumenter for at det er den ideelle placering, er det jo også helt fint.  

Grunden til at jeg skriver, er at jeg åbenbart ikke den eneste i byen der mener at placeringen ved Tistrup Skole er uhensigtsmæssig. Efter at pengene er blevet bevilliget fra kommunen og folk i Tistrup er blevet klar over at en ny børnehave er en realitet, har det været svært at finde opbakning til en placering på skolens areal.

De argumenter der er hørt for skolens placering er:

-          Nemt for forældrene at leverer alle børn på et sted.
-          En samling af børn og unge institutioner er hensigtsmæssigt.
-          Vil evt kunne gøre brug af Hodde/Tistrup – Hallen. ( der skal følge penge med )
-           
Jeg skal jo ikke kunne sige at der er flere, men jeg er ikke blevet bekendt med dem.   

Argumenter imod en placering på skolens areal.

-          Vi har et godt areal som den almene skole, SFO og specialafdelingen bruge fuldt ud.
-          Hvis Hallen/Janusbygningen en dag gør brug af arealet med nord, vil der blive endnu mere pres de grønne arealer ved skolen.
-          Der findes ikke erstatningsarealer for det område man vil kunne inddrage.
-          Der er ingen grund til at lægge endnu en institution op ad industri. (Arla og DLG)
-          Kan der være støjgener fra hovedvejen, skolen og industrien.
-          Der vil blive betydeligt længere til naturarealerne ved anlæget.
-          Børnene kommer evt. i vuggestue år 0 og kan forlade folkeskolen 16 år senere, alt på den samme adresse.  Er det optimalt ?
-          Der skal bruges penge på at flytte et multiareal, som er kommet op stå ved frivillig arbejdskraft fra byen. Det virker som en hån at det ikke er et problem at finde midler til at flytte multiarealet, når man tænker på størrelsen på checken fra kommunen da vi indviede arealet.
-          Har selv gennem tiden afleveret 4 børn på div adresser, og ville ikke se det som et problem hvis alternativet er en ”dårlig” placering.

Hvad er alternative placeringer ?  Den eksisterende placering eller evt. ude ved det nye plejecenter. Hvis vi skal gøre os forhåbninger om at ændre beslutningen vedr. placering skal vi have diskussionen ud  i det åbne.  Jeg mener at Møllehuset, Skolen , borgerforening/erhvervsrådet, udviklingsrådet og evt. andre fra byen skal sætte sig sammen og diskuterer den nye børnehaves placering. Hvis der er enighed om at placeringen på skolen ikke er optimal, så er det (iflg vore  lokale politikere ) vigtigt at vi i byen er enige om ET alternativ.

Håber at vi kan få en god og konstruktiv debat om vores nye børnehave.


Kjeld Slivsgaard




Ingen kommentarer:

Send en kommentar