Går det godt.

onsdag den 2. oktober 2013

Vestjyllandsudstillingen 2013..

Lørdag den 12. oktober åbner Vestjyllandsudstillingen med markante gæsteudstillere og et særligt rum til ”tingsamleren” Jens Chr. Jensen.  


Når Vestjyllandsudstillingen 12. oktober slår dørene op til den årlige udstilling i Janus Bygningen i Tistrup, bliver der foruden de faste medlemmer af gruppen også lejlighed til at se de gæster, som man sædvanen tro har inviteret. De tre gæster er maleren Knud Odde, maleren, grafikeren og digteren Toni Larsen og keramikeren Lisbeth Voigt Durand. Knud Odde vil af mange være kendt som bassisten i det legendariske rockband Sort Sol. Sideløbende med musikken dyrkede han også billedkunsten og det med så stort held at han udtrådte af Sort Sol for helt at hellige sig maleriet. Han indtager i dag sin sikre position i yngre dansk kunst. Hans maleri er karakteristisk ved sine tykke sorte konturer.
Toni Larsen  er en vidtspændende kunstner, der både arbejder med maleri, foto og grafik. Desuden er hun digter. På Vestjyllandsudstillingen vil hun dog vise et større skulpturelt værk i keramik.
Libeth Voigt Durand er uddannet som pottemager. Som keramiker arbejder hun fortrinsvis i en klassisk formfuldendt tradition. Hun har i en årrække været ansat på designskolen i Kolding.
Af de faste medlemmer af gruppen udstiller følgende: Bibi Hansen (keramiker) Jørn Houborg (maler, skulptør) Steen Kjær Jacobsen (maler) Jens Chr. Jensen (skulptør) Sophus Ejler Jepsen (blandform) Mette Joensen (maler) Ole Holm Larsen (grafiker, fotograf) Søren Morns (grafiker) Per J. K. Petersen (maler) Bente Thorsen (keramiker) Jan Torstenson (maler) Ingrid Kathrine Villesen (maler) Søren Taaning (maler, tegner) Finn Hjortskov (maler) Bjarne W. Troelstrup (maler, skulptør) Bjarke Regn Svendsen (maler, fotograf).
I år er et af rummene overladt til Jens Chr. Jensen. Han er en ”tingsamler” der er opmærksom på alle de ting, som vi bare smider væk og overser. Han samler skrottet jern, rustent bølgeblik, bly, sten, skifer og gulnede avissider og bruger disse ting i spændende og originale skulpturer.

Erik Hansen
Samtidig med Vestjyllandsudstillingen viser Vestjyllands Kunstmuseum en ophængning i Gallerigangen med Esbjerg maleren Erik Hansen (1925-70).

Begge udstillinger varer fra 12. oktober til 1. december. 

Fernisering
Der er fernisering lørdag den 12. oktober kl. 15-17
Åbningstale ved Mikael Helmuth, leder af Team Teatret i Herning.
Musik ved Janus Trioen. 
Sædvanen tro arrangeres fællesspisning kl. 17.30 som sammenskudsgilde for alle interesserede. Drikkevarer kan købes. Tilmelding senest 7. oktober på tlf. 7525 5144.   

Rundvisninger
Søndag den 2. november kl. 14 ved udstillingens formand, Bibi Hansen. Udstillingen byder på en kop kaffe.
Lørdag den 16. november kl. 14 ved Jens Chr. Jensen.


Vedhæftede billeder kan frit benyttes.


Med venlig hilsen,


Vestjyllandsudstillingen og Vestjyllands Kunstmuseum

JANUS BYGNINGEN
Lærkevej 25, 6862 Tistrup, 7529 9825Ingen kommentarer:

Send en kommentar