Går det godt.

søndag den 13. oktober 2013

Vestjyllandsudstillingen åbnede med manér og mange mennesker..

Janus Bygningen den 12-10-2013.

Der var tætpakket med mennesker, da leder af Team Teatret i Herning, Mikael Helmuth, i lørdags holdt åbningstalen ved Vestjyllandsudstillingens fernisering.
Omkring 170 mennesker var mødt frem til den festlige begivenhed, hvor dørene åbnedes for en omfattende udstilling med i alt 219 værker af 18 kunstnere.
Udstillingens formand, keramikeren Bibi Hansen, bød først velkommen til publikum samt ikke mindst til de tre gæsteudstillere Lisbeth Voigt Durand, Toni Larsen og Knud Odde.

Mikael Helmuth tog i sin tale afsæt i sin egen familie. Som søn af skuespilleren Frits Helmuth og den svenske balletdanserinde Agneta Segerskog, og sønnesøn af skuespilleren Osvald Helmuth, var han fra barnsben placeret midt i brændpunktet af dansk teater og kulturliv. Ud fra sine egne erfaringer slog han til lyd for det synspunkt, at kunst er noget, alle har forstand på. Kunsten omgiver os alle, er en vigtig del af dagligdagen og er i konstant bevægelse. Kan man så bedømme kunst?
”Kunsten er, hvad øjet ser, og som taler til ens underbevidsthed. Kunsten kan mange ting, og al kunst har sin berettigelse, men det er ikke alt, jeg selv vil have,” sagde han bl.a. og nævnte en række eksempler på stærkt provokerende kunst. ”Hvad er kunst? Det kan jeg ikke svare på,” sagde han afslutningsvis.
 
Med denne åbenhed over for kunstens mange udtryk var udstillingen åbnet, og dernæst fulgte et velklingende musikalsk indslag ved Janus Trioen. Det skete i et dansk program med musik af 4 danske komponister.

Herefter blev der budt på en forfriskning, og man kunne gå på opdagelse i udstillingen, som også omfatter en museumsophæng af Esbjerg-maleren Erik Hansen, som levede fra 1925 til 1970.

Udstillingen varer til den 1. december.

Se hele ferniseringen i billeder på www.tistrupnews.dk eller HER..

Klik på billederne







Ingen kommentarer:

Send en kommentar