Går det godt.

tirsdag den 11. marts 2014

Michael Kvium - mellem lidenskab og lidelse.

Foredrag af kunsthistoriker Mette Kyhl Nielsen i Janus Bygningen
torsdag den 27. marts kl. 19

For de, der mener at forstå, og alle dem, der gerne vil det!

Michael Kviums direkte formsprog og groteske motivkreds taler ubesværet til vores bevidsthed med billeder, der vækker både afsky og fascination. Han borer sig ind i sindets mørke afkroge og visualiserer den rå menneskelighed bag facaden. Kvium viser menneskets moralske og kropslige forfald. Hans kunst handler ikke om det frastødende og ekstreme som noget fjerntliggende, men som noget skræmmende nært, der lurer i os alle. Kvium beskæftiger sig med alt det, vi kender, men alligevel undgår at konfrontere. Når vi gyser, er det fordi hjernen bevidst prøver at tilsløre vores eksistentielle vrangsider.

Farvel til skønhedsidealer og velkommen til sort humor i det stærke Kviumske billedunivers! Men hvad er der egentlig på spil? Og hvem forarger hvem, når det kommer til stykket? Hvad betyder hans symbolverden såsom citroner, hånddukker og muren?

Foredraget vil primært beskæftige sig med Kviums malerier fra 1980erne og op til i dag. Disse vil blive analyseret og tolket samt placeret i en kunsthistorisk kontekst med dertil hørende referencer, for Kvium kender sine rødder, såvel renæssance som barok og impressionisme. Michael Kvium er sin helt egen!

Mette Kyhl Nielsen er cand. mag i historie og kunsthistorie 2007, skribent på netportalen kunsten.nu 2007-2008, informationsmedarbejder i Galleri Image, Århus 2007-2009, kunstanmelder for Århus Stiftstidende 2008-2009 og ejer af Galleri Kyhl i Århus 2009-2011.

Tilmelding. Pris: 75 kr. – 60 kr. for medlemmer.

Med venlig hilsen,

Vestjysk Kunstforening og Folkeuniversitetet
JANUS BYGNINGEN
Lærkevej 25, 6862 Tistrup, 7529 9825

Ingen kommentarer:

Send en kommentar