Går det godt.

onsdag den 12. marts 2014

Varde Kommune skriver sig tættere på borgerne

Varde Kommunes afdeling for Plan, Kultur og Teknik har tilbudt alle administrative medarbejdere et kursus i at skrive klart og forståeligt. Dialogen med borgere og virksomheder er vigtig, og kommunen vil derfor gerne blive endnu bedre.

I Plan, Kultur og Teknik kommunikerer medarbejderne dagligt med både virksomheder og borgere. De mange afgørelser, tilsyn og svar, som strømmer fra kommunens embedsmænd til borgerne, er vigtige for borgerne. Derfor er det også vigtigt for både afsender og modtager, at indholdet i de mange breve er til at forstå for alle. Også når indholdet til tider er teknisk eller indeholder henvisninger til forskellige paragraffer.

Derfor har Varde Kommune sendt sine medarbejdere på kursus i at skrive professionelle og vedkommende breve og mails hos Inge-Lise Kühl, Professionelle Kurser.

”Der er ingen grund til at skrive stift og snørklet, heller ikke, når vi skriver om tekniske afgørelser. Jo sværere, mere teknisk eller paragraftungt et budskab er, desto vigtigere er det, at vi  formulerer os klart, enkelt og imødekommende. Det er det, vi træner på kurset. Målet er, at borgerne får klar besked og føler sig godt behandlet, når de henvender sig til Varde Kommune. Skriv let, og ikke med næsen i sky.”, siger kursusleder Inge-Lise Kühl.

Tilfredse medarbejdere
Miljømedarbejder Hans Otzen sender hver uge mange breve og afgørelser ud fra kontoret i Årre, og han er glad for skrivekurset og chancen for at blive bedre til at formulere sine breve klart.

”Jeg var på et lignende kursus for fire år siden hos Inge-Lise Kühl, og begge gange er min pen blevet skarpere. I mit arbejde er det afgørende, at borgere og virksomheder fuldt ud forstår og kan efterleve mine faglige afgørelser. Derfor er det vigtigt at kommunikere klart. Derudover får jeg en nemmere arbejdsdag og kunderne en bedre oplevelse, når jeg bliver bedre til at formulere mig imødekommende – også når afgørelserne går modtageren imod.”, siger Hans Otzen, miljømedarbejder i Varde Kommune.  

Det er sekretariatschef Pia Koch Hauge, der har taget initiativ til kurset.

”Det er vigtigt, at medarbejderne i Varde Kommune ikke gemmer sig bag paragraffer og kancellisprog, selvom vi selvfølgelig beskæftiger os med regler og love i vores afgørelser. Vi har en ambition om, at vi i kommunen kontinuerligt skal blive bedre til at tale og skrive direkte til borgerne, så de forstår vores afgørelser. Det kan vi altid blive bedre til. Derfor øver vi os med kurser som disse”, slutter Pia Koch Hauge, sekretariatschef i Plan,Kultur og Teknik.

Mere info:
Sekretariatschef Pia Koch Hauge 7994 6804

Venlig hilsen

Christian Rabjerg Madsen

Udviklingskonsulent  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar