Går det godt.

onsdag den 4. juni 2014

Ambitiøse spejdere vil være flere..

Spejderne fra Tistrup har sat sig et meget ambitiøst mål. De vil mere end fordoble deres medlemstal i løbet af de kommende 2 år. Det er spejdergruppen mikro, mini fra Tistrup, der vil tiltrække endnu flere børn og unge.

De lokale spejdere har netop fået tilsagn om, at blive en del af et stort udviklingsprojekt, som Det Danske Spejderkorps har lanceret med støtte fra Nordea-fonden. Målet med projektet er, at de deltagende spejdergrupper i gennemsnit fordobler medlemstallet i løbet af 2 år.

Gruppeleder Karina Pedersen fortæller, at det er en samlet ledelse og bestyrelse, der står bag de ambitiøse mål.

”Vi vil rigtig gerne give endnu flere børn og unge mulighed for at opleve det fantastiske fællesskab man oplever som spejder, når man bliver udfordret til selv at skabe og gennemføre spændende aktiviteter i naturen. Aktiviteter, som er bygget op, så hver enkelt spejder oplever, at der er brug for netop hans eller hendes kompetencer” fortæller Karina Pedersen og fortsætter ”vi lægger nemlig meget vægt på, at det både er den fysisk stærke, den kreative, den hurtige, den tænksomme etc. der oplever succes, og vi tilrettelægger vores aktiviteter efter dette.”

Et af fokusområderne for spejderne vil være aktiviteter for børnefamilier, kaldet familiespejd. Her vil spejderne tilbyde aktiviteter i naturen, hvor forældre sammen med deres børn mellem 3 og 6 år, kan være spejdere.

Hos familiespejd er det altså hele familien der sammen er til spejder. Tomas Andersen fortæller, at mange børnefamilier gerne vil være sammen om deres fritidsaktiviteter, og her er familiespejd et oplagt tilbud. Aktiviteterne hos familiespejd er lagt an på en måde, så der er udfordringer for børnene, men så forældrene også ofte oplever, at de lærer nyt.

Et andet fokusområde vil være, at få fin-tunet deres administration, hjemmeside, økonomi m.v., for at de frivillige ledere skal bruge mindst mulig tid på det administrative, og mest mulig tid på børnene. Dette vil også gøre det mere attraktivt at være frivillig hos spejderne, og med den forventede store tilgang af nye medlemmer, bliver der jo også behov for flere frivillige ledere.

På spejdernes hjemmeside www.Tistrupspejder.dk kan man følge med i udviklingen,

og i løbet af de næste måneder vil man også kunne se, hvornår familiespejd lanceres.

Udviklingsprojektet fra Det Danske Spejderkorps som spejderne fra Tistrup skal deltage i, er støttet af Nordea-fonden.

For mere information – kontakt venligst:
Karina Pedersen Gruppeleder i Tistrup spejder 6040 9633 | kpe@bws.dk
Peter Erkmann, konsulent i Det Danske Spejderkorps: 2010 1077 | pe@dds.dk


Klik på billederne..
Ingen kommentarer:

Send en kommentar