Går det godt.

onsdag den 4. juni 2014

Ny model for fritids- og klubtilbud på vej Udvalget for Børn og Undervisning vil harmonisere Varde Kommunes tilbud på fritids- og klubområdet til eleverne i 4. til 6. klasse.

Udvalget for Børn og Undervisning vil harmonisere Varde Kommunes tilbud på fritids- og klubområdet til eleverne i 4. til 6. klasse. Ved at harmonisere tilbuddet ønsker udvalget at sikre, at alle kommunens ældre elever får et godt fritids- og klubtilbud.

Udvalget beder nu forældre og andre interesserede om input ved at sende to modeller i høring.


Vil høre brugerne
Sagen var først på udvalgets dagsorden den 15. maj og igen i dag tirsdag den 3. juni.

Udvalget blev præsenteret for to modeller for, hvordan fritids- og klubtilbuddet kan være fremover. Forskellen mellem modellerne er, at den ene indeholder et mindre brugerkontingent, der skal dække særlige aktiviteter. Modellerne sendes nu i høring.

– På dagens møde blev vi enige om at sende begge modeller i høring. Vi vil gerne have forældrenes input, inden vi træffer en endelig beslutning. Ved at sende forslaget i høring får alle interesserede mulighed for at komme med gode forslag og dermed få indflydelse på processen. Vi håber, at så mange som mulig giver deres mening til kende, så vi kan få alle synspunkter med i beslutningsprocessen, siger Per Rask Jensen, som er formand for Udvalget for Børn og Undervisning.

Udvalget indstiller derudover til byrådet, at Søndermarkens juniorklub nedlægges. Målgruppen bliver fremover tilgodeset i et tilbud i skoleregi hos Lykkesgårdskolen. Udvalget indstiller også, at Tirsdagsklubben, som er en klub for fysisk og psykisk udviklingshæmmede i Varde, bevares. Udvalget tager en endelig beslutning på sit møde i august, når høringsperioden er overstået. Efterfølgende laver udvalget en indstilling til byrådet.


Bedre rammer for alle
Bag forslaget om at harmonisere tilbuddet ligger et ønske om at lave et ensartet og godt tilbud i hele kommunen.

– Der vil være nogen, der får mere, end de har og andre, der vil opleve, at de får mindre – sådan er det altid, når man harmoniserer. De, der afgiver, vil nok ikke umiddelbart opleve en forbedring. Jeg mener dog, at det, at vi alle steder i Varde Kommune får et tilbud kombineret med skolereformens muligheder, vil give bedre rammer for et godt fritidsliv for mange børn og unge i Varde Kommune.

Udvalget sender også et forslag til spredning af ungdomsklubtilbud i høring. Høringsperioden for begge forslag vil være fra den 4. til 30. juni 2014.

Kontakt
For yderligere kommentarer kontakt:

Per Rask Jensen, formand for Udvalget for Børn og Undervisning på
pjen@varde.dk eller 2381 4429            


Ingen kommentarer:

Send en kommentar