Går det godt.

tirsdag den 24. juni 2014

Tag skoddet med i lommen..

Når det den 1. juli er slut med at ryge på samtlige DSB’s stationer og perroner, så er der hjælp at hente for rygerne. Den 1. juli skal cigaretterne være slukkede, inden de rygende rejsende når frem til toget. Derfor har Varde Kommune i samarbejde med Hold Danmark Rent og DSB besluttet sig til at dele lommeaskebægre ud til passager-ne på hhv Varde Station og Ølgod Station den 1. juli fra kl. ca. 07.00 til kl.ca. 9.00.
”Det er vigtigt for os i Varde kommune at være med til at hjælpe rygerne” siger konsulent Jeanette Elbek fra Varde Kommune, Center for Sundhedsfremme. ”Derfor er vi også med til at synliggøre de nye regler hos DSB”.

Det skal være let for rygerne at komme af med deres skod, og her er lommeaske-bægrene et godt redskab. Det lille lommeaskebæger er fabrikeret af et lugt- og varmeisoleret materiale, hvor skoddet bliver slukket og kan være, indtil askebægeret kan tømmes i en skraldespand og bruges igen. Og som navnet siger, så er det let at have i lommen eller i sin taske.

”Det tager omkring fem år for et cigaretskod at blive nedbrudt, og bortset fra at synet af de mange cigaretskod skæmmer på stationerne, så gavner det heller ikke miljøet. Og der er ingen tvivl om, at jo lettere det er for rygerne at komme af med deres skod på en hensynsfuld måde i forhold til naturen jo flere gør det”, siger konsulent Bjarke Frandsen fra Hold Danmark Rent.

Hos DSB skal askebægrene være med til at gøre kunderne opmærksomme på de nye tilstande på DSB’s arealer. ”DSB’s arealer bliver røgfrie, efter at vi i vores kunde-undersøgelser har konstateret, at mange af vores kunder ønsker røgfrie rejser.  Det ønske indfrier vi nu, ” siger Susanne Mørch Koch, der er Kommerciel direktør i DSB.
DSB skønner, at der dagligt bliver smidt 25.000 skod på stationerne, det er ca. 9.125.000 skod om året. Københavns kommune estimerer, at der koster omkring 2 kr. at samle ét skod op. Hvis det regnestykke holder, så koster det godt 18,3 mio. kr.
årligt på at samle skodder op.
På stationer landet over bliver der uddelt mere end 45.000 lommeaskebægre i anledning af rygeforbuddet.
______________________________________________________________________

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:
Konsulent Jeanette Elbek, Varde Kommune, Center for Sundhedsfremme på
tlf. 7994 6064.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar