Går det godt.

lørdag den 21. juni 2014

Kritisk høringssvar om LAG fra Varde Kommune..

Varde Kommune har sammen med Fanø Kommune og de lokale LAG-formænd netop afleveret et fælles høringssvar til driftsbekendtgørelse for de kommende LAG‐ordninger for perioden 2014‐2020. Borgmester Erik Buhl kritiserer ordningen for at lægge for stramme bånd på lokale kræfter.

Rammerne for fordeling af LAG-midlerne for perioden mellem 2014 og 2020 er ved at komme på plads. Meningen med LAG-midlerne er, at lokale ildsjæle i LAG skal have afgørende indflydelse på, hvordan støttemidlerne skal bruges og dermed komme lokalsamfundene til gode.

Varde Kommune er gået sammen med Fanø Kommune og de lokale LAG-formænd om et høringssvar til Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, som netop har udsendt driftsbekendtgørelse for den kommende periode.
Borgmester Erik Buhl (V) er dog langt fra imponeret over udkastet til de nye rammer for LAG-arbejdet.

”Udkastet tilkendegiver klart, at det er de lokale aktionsgrupper (LAG’er), der skal arbejde med deres lokalområder og have den afgørende indflydelse på, hvilke projekter der skal støttes. Men når man kommer længere ned i teksten, så ser man desværre, at reglerne er centralistiske og bureaukratiske. Det er ikke i orden. Hvis de lokale LAG’er bare skal være Carsten Hansens forlængede arm, så kan ministeriet ligeså godt melde det åbent ud”, siger borgmester Erik Buhl (V).

LAG-ordningen er tidligere blevet kritiseret for at være for bureaukratisk og ministeriet for at arbejde for langsomt. Senest har vinbonden og iværksætteren Ib Skjærlund, som ejer Fjordgård Vin og Vadehav ved Billum indrykket en annonce for en vin til ære for landdistriktsminister Carsten Hansen. Vinen skulle lagre ligeså længe, som ministeriet var om at godkende LAG-støtte til vinbonden. En støtte som var godkendt i den lokale LAG Varde.

”Støtteordningen bag LAG er rigtig god, og det er fornuftigt at støtte gode tiltag i tyndt befolkede områder. Men det er afgørende, at støtten forankres lokalt, og at ministeriet arbejder effektivt og hurtigt i deres behandling af ansøgerne, ellers dræber vi de frivillige kræfter. Det budskab, håber jeg, trænger igennem i København”, slutter borgmester Erik Buhl (V).

Høringssvaret er vedhæftet.

Venlig hilsen

Christian Rabjerg Madsen
Udviklingskonsulent

Mobil. 2072 6393

Plan, Kultur og Teknik
Sekretariatet
Varde Kommune
Bytoften 2
6800  Varde

Beskrivelse: Beskrivelse: cid:image001.png@01CF702D.44AC8570

Ingen kommentarer:

Send en kommentar